Almodovar snima novi film:

Stiže prvi gay vestern, a svjetski poznat redatelj tvrdi da se takva ljubav još nije vidjela

Kratki film Pedra Almodovara „Strange Way of Life“ u kojem glavne uloge igraju Pedro Pascal i Ethan Hawke traje tridesetak minuta, a redatelj ga je opisao kao „kvir vestern“ jer se radnja odvija oko „dvojice muškaraca koji se vole“
Kultura / Film TV | 05. 12. 2022. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedro Almodovar, jedan od najpoznatijih svjetskih redatelja, najavio da novi film – prvi gay vestern koji bi trebao biti prikazan na festivalu u Cannesu iduće godine.

Prvi gay vestern 

Kratki film Pedra Almodovara „Strange Way of Life“ u kojem glavne uloge igraju Pedro Pascal i Ethan Hawke traje tridesetak minuta, a redatelj ga je opisao kao „kvir vestern“ jer se radnja odvija oko „dvojice muškaraca koji se vole“. 

Priča o muškosti 

“Ponašaju se u tom ljubavno odnosu na potpuno suprotan način. Ovo je priča o muškosti u dubokom smislu, jer je vestern, sam po sebi, muški žanr. I film u sebi ima mnogo elemenata vesterna – tu su revolveraši, tu je ranč, ali i šerif .Ali, ima i ono što vesterne nikako ne odlikuje, a to je nesvakidašnji dijalog“, rekao je Almodovar.

Takav dijalog između dvojice glumaca, dodao je slavni španjolski redatelj, nikad nije viđen ni u jednom vesternu, a niste vidjeli ni takvu gay ljubav.

Kopirati
Drag cursor here to close